lalay  
homepage the story of lalay categories shops contact us
   
Het verhaal van Lalay
Natuurlijke en expressieve vormen van Anatolische cultuur wordt geherinterpreteerd in het stadje Babadag bij Denizli. De magie van de oudheid wordt met Lalay naar de alle werelddelen verzonden.
   
Het verhaal van Lalay

In 2007 hadden 4 vrouwen in Turkije één droom:'de vergeten ambachten van de Anatolische cultuur hervinden en deze opnieuw laten floreren'. Om deze gezamenlijke droom te realiseren is in ditzelfde jaar Lalay opgericht door: Figen Subasi Westerhof en Cigdem Subasi.

De ambachtslieden, meesters in het weven, hebben nooit afstand genomen van hun Anatolische cultuur, vaardigheden en waardes die daaraan verbonden zijn. Wij zijn er trots op te kunnen zeggen dat deze meesters de nauwe samenwerking met Lalay aangegaan zijn. Voor ons is de kennis van oudsher een grote inspiratiebron.

Om deze ambachten de waardering te laten krijgen die ze verdienen zijn we begonnen met het produceren van een gevarieerd assortiment traditionele hamamdoeken, badstoffen hamamdoeken. Inmiddels is ons assortiment uitgebreid met natuurlijke zepen, handgeslagen koperwerk, bedlinnen, plaids en badjassen voor volwassenen en kinderen.

Ons doel is, het herintroduceren van de natuurlijke, authentieke en inspirerende ambachten vanuit de Anatolische cultuur, in de hedendaagse maatschappij. We willen iedereen kennis laten maken met de kwaliteit, duurzaamheid, authenticiteit en schoonheid van onze natuurlijke producten.
   
 
   
De kwaliteit van Lalay

Er wordt uitsluitend geweven met de beste kwaliteit garens. 100% hydrofiel (gekamd) katoen en een gegarandeerde hoge kleurvastheid. Door te produceren op ambachtelijke handbediende machines wordt het ambacht weer in ere hersteld en komt de kennis van onze vaklieden ten goede aan de kwaliteit van onze producten.

Met absoluut respect voor de Anatolische cultuur en de daarbij behorende waarden, proberen we continu ons assortiment te vernieuwen en uit te breiden. Kwaliteit staat voor ons op nummer 1! Dit wordt gewaarborgd door gebruik te maken van kwaliteit weefgetouwen, de inzet van vaklieden en omdat we gebruik maken van de beste materialen.

 
   
 
   
De puurheid van Lalay

Kernwaardes voor ons zijn puurheid, en respect voor wat de natuur ons geeft.
Lalay vervaardigt uitsluitend natuurvriendelijke producten, zonder in te hoeven leveren op kwaliteit. Materialen die gedurende de productie gebruikt worden bestaan uit natuurlijke grondstoffen, wat maakt dat er geen vervuiling aan het milieu optreedt.

De doeken die Lalay produceert onderscheiden zichzelf door het feit dat ze licht in gewicht zijn & weinig ruimte in beslag nemen. Hierdoor minder gebruik van wasmiddelen , energie en water. Kortom eco friendly.
 
   
 
   

Lalay behoort tot de vennootschap SUBAŞI GRUP. Alle rechten voorbehouden | Copyright © 2012 |Milieu vriendelijk Producten

 

 

Türkçe English